Google My Business on tärkeä työkalu kerätä verkkosivuillesi ja yrityksellesi verkkomainetta. Verkkomaine eroaa luonnollisesta maineestasi siten, että se on olemassa verkossa, siis siellä missä hakukonehaut tehdään. Verkkomaine vaikuttaa siksi yrityksesi Google My Business -listaukseen.

Google My Business -arvioiden kerääminen tapahtuu tehokkaimmin siten, että annat asiakkaillesi aktiivisen signaalin jättää listaussivullesi arvostelu. Muista toki, että tuota kehoitetta tulee edeltää viiden tähden arvoinen palvelukokemus. Tavoitteena on, let’s face it, viiden tähden maineen kerääminen.

Selvitä oman listaussivusi osoite ja suora linkki arvostelulomakkeen avaamiseen käyttäjälle (katso aiempi postauksemme miten Google My Business -listauksen verifiointi). Kun avaat arvostelusivun valmiiksi, poistat yhden suuren kompastuskiven antaa arvio / arvostelu. Toisin sanoen, kuta helpommaksi asian teet, sitä helpompaa arvosteluiden saamisesta tulee.

GMB on tärkeä työkalu nostaa yrityksesi kaikkien hakujen kärkeen ja kun se nousee kärkeen, haluat varmasti, että sinusta näkyy siellä viiden tähden maine: kerää siksi aktiivisesti arvosteluita. Google My Business arvioiden kerääminen todella kannattaa!

Google My Business arvioiden kerääminen käytännössä

Itse olen käyttänyt onnistuneesti asiakkaille jaettavaa arviointipyyntölipuketta. Siis pieni luottokortin kokoinen painettu lipuke, jossa on lyhytosoite mihin mennä antamaan arvio. Muista kuitenkin, että on Googlen sääntöjen vastaista luvata palkinto annetusta arviosta, mutta kiellettyä ei silti ole antaa palkintoa jos jo annettu arvio lisäksi tallennetaan Google My Business -tilille. Kerää siis ensin arvio jollain tavalla ja jos arvio on 4 tai 5 tähteä, pyydä asiakasta palkintoa vastaan tallentamaan arvostelu Google My Business -arvioksi. Voit käyttää tätä logiikkaa hyväksesi kun mietit miten palkita arvioita antavia asiakkaitasi, kuitenkaan rikkomatta Googlen sääntöjä.

GMB-arvioiden säännöt

– Arvioiden antamisessa on omat sääntönsä ja esimerkiksi kiellettyä on entisten työntekijöiden antaa negatiivisia arvosteluita yrityksestä. Lue tarkemmin:
https://support.google.com/contributionpolicy/answer/7400114?hl=fi&ref_topic=7422769