Kun sivustosi näkyvyys ja löydettävyys google.fi:ssä on sinulle tärkeätä

Miten EMD-sivustonimi (exact match domain name) ohjaa hakukoneoptimointia

etusivulle.fi
Toimivaa hakukoneoptimointia

Hakukoneoptimointi auttaa Googlen etusivulle

Jos sivustosi on EMD, muista se myös kun teet hakukoneoptimointia sivuillesi

”Lue tämä sivu loppuun asti ja ymmärrät miten EMD ja optimointi ovat suhteessa toisiinsa!”

EMD-sivustonimillä on vähentävä vaikutus siihen mitä turvallisesti voi tehdä optimoinnissa

Erityinen URL-tyyppi on ns. EMD eli exact match domain name, joka tarkoittaa vain sitä, että sivustosi nimi on tarkka hakutermisi. Jos olet vaikkapa parvekelasikauppias Turussa, saattaisit haluta varata itsellesi domain nimen joka kuvastaa tätä: esim ”parvekelasiturku.fi”. Tällöin, koska hakutermisi on ”parvekelasi turku” ja sivustosi url on sama, puhutaan EMD-osoitteesta. Ja EMD-sivuston haltijana sinun tulee muistaa, että Google helposti tulkitsee optimointitoimesi ylioptimointina, jollet ole tarkkana.

EMD:n vaikutus tekstiin

Erityisesti tulee pitää mielessä EMD-sivuston vaikutus tekstiin. Kun yleisohjeena on noin 2–3% hakutermin esiintymistiheys tekstissä, voidaan EMD-tapauksessa puhua siitä, että 2–3% on turvallista. Varsinkin, jos tekstin pituus sivulla (sivuilla) on lyhyt, on pidettävä mielessä, että EMD itsessään on jo optimoinut sivustosi perusvireeseen ja silloin ei pidä yliampua muilla osioilla.

Kirjoita siis mieluiten riittävän pitkät asiantuntija-artikkelit, jotka toki käyttävät otsikkotägeissään ja tekstissään hakutermiä, mutta älä mene millekään ylärajoille. Taaskaan mitään tarkkoja rajoja ei voida antaa, mutta konsensus on varovaisuuden puolella.

EMD ja tiedostojen nimet

Normaalit sivustonsisäiset ohjeet pätevät tiedostojen nimissä. Käytä < a href"sivun-sisainen-hakukoneoptimointi.html#lsi">LSI-ajattelua kun mietit miten nimetä kuvat ja videot, äänifileet jne. Näkemykseni mukaan nimissä ei ole varsinaista tarvetta pidättäytyä hakutermien käyttämisestä ja ylioptimoinnin vaara on suurempi tekstissä kun sivustosi on EMD.